Biserica Neagra | |||
Bastionul Tesatorilor | |||
Prima Scoala Romaneasca | |||
Strada Sforii | |||
Excursii si drumetii: | - Zona de ski din Poiana Brasov - Rezervatia naturala de ursi de la Zarnesti - Biserici fortificate in zona - Castelul Peles si Castelul Pelisor în Sinaia - Cetatea Rasnov - Castelul Dracula de la Bran - Inchisoarea Dracula de la Sighisoara - Orase germane / sasesti: Sighisoara, Sibiu, Medias - Vulcanii noroiosi din nordul Buzaului - Transfagarasanul - "trecatoarea din nori" - inaltime 2014m |
Pensiunea Casa Romaniţa se afla la 500 m de centrul istoric al Braşovului, unde puteti fi martori tarzii ai istoriei acestui oras.
Biserica Neagra este un important punct de atractie turistica, fiind una dintre cele mai mari biserci evanghelice din Europa. In cadrul acesteia se organizeaza frecvent concerte de orga astfel ca procurandu-va bilete, puteti audia faimoasele concerte intr-un cadru unic.
Nu departe se gasesc faimoasele bastioane, Bastionul Tesatorilor fiind o importanta fortificatie ce gazduieste astazi Muzeul Fortificatiilor din Transilvania. Mergand mai departe spre renumitul si vechiul cartier Scheii Braşovului, puteti vizita Prima Scoala Romaneasca aflata chiar in Braşov, pe langa Biserica Sfantul Nicolae, unde s-au desfasurat primele cursuri in limba romana in anul 1583 si unde se afla expusa prima carte tiparita in limba romana.
Tot in centrul istoric al Braşovului se poate vizita Strada Sforii, cea mai ingusta strada a Europei, cu o latime de numai 1,11 m.
Multi turisti se regasesc pur si simplu in locurile de promenada cu magazine, cafenele, terase si restaurante, cum ar fi Strada Republicii sau Strada Muresenilor.
Pentru iubitorii drumetiilor si sporturilor, Poiana Braşov este destinatia ideala. Se pot face drumetii pe jos, cu cai sau sarete, se poate practica inotul si diferite sporturi extreme. Poiana Braşov este vizitata in special datorita posibilitatii de ski, dispunand de aproximativ 12 partii, cu instalatii specifice si fiind una din cele mai ieftine destinatii din Europa in privinta practicarii ski-ului.
Desigur, veti spune ca peste tot in lume puteti vedea lucruri frumoase, interesante si instructive. Dar acum daca va hotarati sa va petreceti concediul, vacanta sau macar cateva zile de odihna in Transilvania, de ce nu Braşovul si de ce nu cazare Casa Romaniţa!
Puteti sa va alegeti perioada sosirii si in functie de evenimente specifice Braşovului. Cum ar fii:
Junii Braşovului
Puteti asista la un adevarat spectacol pe strazile Braşovului, in prima duminica de dupa Pasti. Imbracati in costumele traditionale stravechi, Junii Braşovului se aduna in fata Bisericii Sfantul Nicolae unde canta Hristos a Inviat, se incoloneaza si pornesc calare pe strazile Braşovului vechi spre minunatul peisaj natural numit Pietrele lui Solomon unde are loc adevarata petrecere la care pot participa toti doritorii.
Cerbul de Aur
Festivalul international Cerbul de Aur initiat in anul 1968 se desfasoara in continuare, anual in Braşov in lunile august sau septembrie. O multime de cantareti nationali si internationali, persoane cunoscute si celebre vin in Braşov in aceasta perioada a anului. Va puteti intalni vedeta preferata pe strada, in restaurant, la piscina.
Cazandu-va in pensiunea noastra, aveti posibilitatea de a pleca in mici excursii in imprejurimile Braşovului si, foarte important, de a reveni seara pentru a va relaxa si odihni, si de ce nu, de a o lua de la capat a doua zi! Astfel de scurte incursiuni le puteti face spre urmatoarele destinatii:
Predeal/Sinaia/Busteni. Statiunile de pe Valea Prahovei sunt ideale deasemenea pentru practicarea sporturilor de iarna. Se poate vizita, deasemenea Castelul Peles, fosta redesinta a familiei regale romane;
Sighisoara (Schäßburg), cum mai este cunoscuta international dupa numele dat de populatia germanica, renumit oras medieval, aflat in patrimoniul UNESCO datorita cladirilor vechi care au ramas neschimbate de-alungul timpului. Sighisoara mai este cunoscuta si pentru gazduirea voievodului Vlad Dracul, tatal lui Vlad Tepes. In fiecare an se organizeaza in Transilvania, in Sighisoara, Festivalul Medieval, unde se organizeaza spectacole feudale, concursuri, concerte ale unor renumiti cantareti sau grupuri cunoscute. Pentru acest festival din Transilvania vin vizitatori si participanti din intreaga lume, pensiunea Casa Romaniţa fiind o gazda cautata de acestia, oferind discretie;
Bran, cu bine cunoscutul Castel a lui Dracula, cu peisajele feerice, cu renumita si gustoasa branza in "coaja de brad";
Rasnov, unde puteti admira privelistea muntilor de pe zidurile cetatii Rasnov;
Rezervatia ursilor bruni de la Zarnesti, singura de acest gen din Europa, unde puteti trai experienta unica de a vedea si a va plimba printre ursii aflati in libertate;
Transfagarasan sau "drumul dintre nori" cea mai spectaculoasa sosea a Romaniei, ce uneste Transilvania si Muntenia, urcand peste cei mai inalti munti ai Romaniei pana la o altitudine de 2042 m;
Vulcanii Noroiosi sunt un fenomen singular in Europa si ii puteti gasi doar in România in judetul Buzau. Puteti vizita aceasta rezervatie naturala si veti fi siguri martori ai unui experiment impresionant. Dupa cum v-am recomandat, distanta va permite sa va intoarceti in aceeasi zi in oaza dumneavoastra de relaxare din Braşov, Pensiunea Casa Romaniţa.
Avem pentru dumneavoastra si cateva distante:
Index Poze Informatii Contact Obiective turistice